Huidverzorging

Een parasolletje in je huid – ook ’s winters

July 19, 2024
Gepubliceerd op
November 13, 2017

De komende maanden gaan weer heel veel mensen op wintersport. Daarom deze keer een blog over zonschade. Natuurlijk, van felle zon krijg je rimpels, maar dat is nog niet eens het grootste probleem Pigmentvlekken zijn dat wel, want die kunnen ontaarden in huidkanker.

Van dichtbij heb ik meegemaakt wat een ellende huidkanker is:  eerst kreeg mijn broer op zijn 17de een melanoom – het allerergste soort huidkanker wat je kunt hebben – en vervolgens mijn oma. Ze hebben de ziekte gelukkig allebei overleefd.

Daardoor besef ik des te meer hoe groot het risico op huidkanker is, zelfs met zonbescherming, zelfs achter een ruit of onder een parasol, maar zeker ook op de skipiste! Juist midden tussen de sneeuw die zonnestralen weerkaatst, en in de schone lucht die veel meer uv-straling doorlaat, is de zonschade veel groter dan in de stad. Daarom is goede zonbescherming essentieel.

Inwendige bescherming

Als je eenmaal een pigmentvlek hebt, kun je er zeker van zijn dat je er nog veel meer krijgt, want het proces is in gang gezet en je vitale huidfuncties zijn verstoord. Een hogere zonbeschermingsfactor smeren of alleen maar peelen helpt dan helemaal niet meer. Je moet het anders aanpakken.

Door je huid op te bouwen met vitamine A , creëer je een inwendige zonbescherming. Dan vorm je als het ware een parasolletje in je huid. Zo maak je duurzaam je huid mooier en verlaag je het risico op huidkanker.

Ludy Obagi

Teledermatologie

Het is heel belangrijk om bestaande moedervlekken goed te laten nakijken. Ik werk altijd graag met specialisten samen: een huidtherapeut is opgeleid om verdachte plekjes snel te signaleren en is ook BIG geregistreerd, net als een cosmetisch arts. Maar een dermatoloog kan weer net iets beter huidkanker onderscheiden dan de cosmetisch arts.Bij twijfel wordt daarom altijd doorverwezen.

Je hebt tegenwoordig ook geweldige mogelijkheden, zoals teledermatologie.

Dat houdt in dat je met een dermatoscoop een moedervlek fotografeert en die op afstand door een dermatoloog laat beoordelen. Als je je regelmatig laat controleren,  zorgen we er samen voor dat een moedervlek niet te tijd krijgt om te ontaarden in iets wat niet meer omkeerbaar is.

Terug naar Ludy’s blog.

FAQ

Alles wat je moet weten over
Zijn de resultaten van injectable behandelingen permanent?
De resultaten van injectable behandelingen zijn doorgaans tijdelijk en kunnen variëren van enkele maanden tot meer dan een jaar, afhankelijk van het gebruikte product en de individuele reactie van de patiënt. Regelmatige onderhoudsbehandelingen worden aanbevolen om de resultaten te behouden.
Zijn injectable behandelingen veilig?
Wanneer uitgevoerd door ervaren en gekwalificeerde professionals, zoals bij Van Lennep Kliniek, zijn injectable behandelingen over het algemeen veilig. Het is belangrijk om een grondig consult te hebben om uw medische geschiedenis en eventuele zorgen te bespreken.
Wat kan ik verwachten tijdens een injectable behandeling?
Tijdens de behandeling wordt het gekozen product met fijne naalden in specifieke gebieden van het gezicht geïnjecteerd. De procedure duurt meestal tussen de 15 en 30 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied. Er kan enige roodheid of zwelling optreden na de behandeling, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen.

Conclusie

Ozempic-face is een term die de veranderingen in het gezicht beschrijft na aanzienlijk gewichtsverlies door het gebruik van Ozempic. Hoewel het een zorg kan zijn voor sommige gebruikers, bieden injectable behandelingen een effectieve oplossing om het volume en de jeugdige uitstraling van het gezicht te herstellen. Bij Van Lennep Kliniek staan ervaren professionals klaar om u te begeleiden bij het kiezen van de juiste behandeling om uw natuurlijke schoonheid te behouden en te verbeteren.
Boek jouw gratis consult

Gratis intake gesprek

Als nieuwe klant willen we je graag uitnodigen voor een kosteloos en vrijblijvend consult ter waarde van € 50,-. Tijdens deze afspraak zal onze arts je en behandeladvies opstellen.
8.9 / 10
(800+)